Aanhoudingen voor gewelddadige woningoverval

De politie heeft zes mensen opgepakt voor betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval. In juni zouden ze een woning in Apeldoorn zijn binnengedrongen en de twee bewoners, een logé en een buurman hebben mishandeld. De bewoners, een broer en een zus van 25 en 24 jaar, moesten naar het ziekenhuis, meldt de politie.

De mannen drongen op 20 juni rond middernacht de woning van de slachtoffers binnen. Ze richtten vernielingen aan in de woning en gebruikten fors geweld tegen de bewoners en hun gast. De daders gingen er vervolgens vandoor. Of ze iets buit hebben gemaakt is niet bekendgemaakt.

De bewoners herkenden enkele van de overvallers. Dezelfde nacht nog werd een 22-jarige man uit Apeldoorn op straat opgepakt. Een dag later werden een 30-jarige Apeldoorner en een 26-jarige man uit Klarenbeek aangehouden.

In de woning van de man uit Klarenbeek werden honderd wietplanten en onderdelen van munitie gevonden. In de woning van de 30-jarige verdachte werden een stroomstootwapen en 270 gram aan henneptoppen aangetroffen.

Op 6 juli werden nog twee mannen opgepakt, een 25-jarige man uit Heerde en een 26-jarige Apeldoorner. Vorige week maandag werd nog een 25-jarige man uit Apeldoorn opgepakt.

Drie verdachten zitten nog vast. Het onderzoek naar de woningoverval is afgerond.