Rellen in Alkmaar na AZ - Ajax

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Na de voetbalwedstrijd AZ - Ajax van vanmiddag ontstonden er in het centrum van Alkmaar, op en rond het Waagplein, ongeregeldheden. In totaal werden 12 personen aangehouden, de politie voelde zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

De situatie op de tribunes was tijdens de wedstrijd zelf volgens de politie relatief rustig. Er waren enkel wat kleine opstootjes nadat zo'n 20 Ajax-supporters geen toegang tot het stadion kregen. Ook werden er nog een aantal Ajax-aanhangers in de rust uit het stadion gezet. Bij het station zelf werden vijf personen aangehouden vanwegen baldadigheid en het plegen van vernielingen.

Na de wedstrijd werd de stemming pas echt grimmig; een 60-tal aanhangers van de Amsterdamse club trok naar het Waagplein en aanhangers van beide clubs daagden elkaar uit. Volgens de politie zouden er "slechts" een aantal vernielingen geweest zijn. Rond 17:15 werden drie agenten in burger door een grote groep Ajax-aanhangers belaagd, de politie moest pepper-spray en een waarschuwingsschot gebruiken om de mensen op afstand te houden. Gelukkig voor de politie was assistentie snel ter plaatse, er werden nog zeven mensen opgepakt.