Lindsay Lohan niet langer achter tralies

Lindsay Lohan zit niet langer achter de tralies. De 24-jarige actrice is maandagochtend vrijgelaten uit haar cel in de Lynwood gevangenis in Los Angeles. Lohan werd veroordeeld tot negentig dagen cel, maar ze zat nog geen twee weken vast.

Lindsay kwam maandagochtend om 01.35 uur lokale tijd vrij. Ze moest brommen omdat ze zich niet hield aan de regels van haar proeftijd. Dat de actrice niet meer achter tralies zit, betekent niet dat ze op vrije voeten is. Lohan begint nu aan het tweede deel van haar straf: negentig dagen in een afkickkliniek.

Lohan is opgenomen in de afkickkliniek van het academisch ziekenhuis van Los Angeles. De blondine zou naar een andere inrichting gaan, maar toen dat uitlekte naar de media werd uitgeweken naar een andere kliniek.

Ook als Lindsay is afgekickt is ze nog niet van justitie af. De 24-jarige zal tot augustus volgend jaar, als haar proeftijd afloopt, nuchter moeten blijven. Lohan kan tot volgend jaar zomer te maken krijgen met onaangekondigde alcohol- en drugstesten.

Lindsay biechtte in 2007 op dat ze onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur was gekropen. Naast een celstraf van een dag en een taakstraf van tien dagen kreeg de actrice een proeftijd van drie jaar opgelegd. Een van de voorwaarden was dat Lindsay een alcoholcursus zou volgen. Omdat ze te veel lessen miste, werd ze op 20 juli gevangen genomen.

Lindsay Lohan niet langer achter tralies
Lindsay Lohan niet langer achter tralies (Foto: Novum)