Uitslag Johan Cruijff Schaal

FC Twente is de winnaar geworden van de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam ArenA klopte de landskampioen bekerwinnaar Ajax met 1-0.

Twente pakte al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Na acht minuten kwam de bal na een mislukte uittrap van Maarten Stekelenburg in de voeten van Luuk de Jong, die daardoor vrij op het doel kon aflopen. Hij liet die buitenkans niet liggen. Twente kreeg daarna verscheidene kansen om de voorsprong te vergroten. Theo Janssen raakte de lat en een kopbal van De Jong kon nog net door Stekelenburg worden over getikt. De grootste kans was voor Bryan Ruiz, maar ook hij stuitte op de Amsterdamse doelman. Vlak voor rust moest Ajax met tien man verder, nadat Luis Suárez vanwege een grove overtreding op Tioté met rood het veld moest verlaten.

Ook in de tweede helft had Ajax weinig in te brengen, maar ook Twente slaagde er niet meer in gevaarlijk te worden. Ajax kwam niet verder dan enkele afstandsschoten. De enige die nog wat dreiging kon brengen was invaller Miralem Sulejmani, maar ook hij kon Ajax niet meer langszij brengen.