Polanski wederom beschuldigd van verkrachting

Roman Polanski wordt opnieuw beschuldigd van verkrachting. Dit keer zou hij in 1974 een 21-jarige vrouw hebben verkracht. Dat blijkt volgens entertainmentwebsite Radar Online uit rechtbankdocumenten.

De vrouw stapte in mei naar de rechter in Los Angeles. Ze vertelt dat Polanski haar in de woning van acteur Jack Nicholson verkrachtte. Polanski bond haar handen vast en had meerdere malen seks met de vrouw voordat hij buiten bewustzijn raakte. Het verhaal van de vrouw wordt volgens Radar Online onderzocht door autoriteiten, ze zou al verhoord zijn.

Het is niet de eerste keer dat de 76-jarige Polanski wordt beschuldigd van verkrachting. De filmregisseur, bekend van films als 'The Pianist' en 'Rosemary's Baby', wordt door de Verenigde Staten gezocht in verband met een zedenzaak uit de jaren zeventig. Toen had Polanski seks met een 13-jarige, wat in Amerika altijd geldt als verkrachting.

De filmmaker werd eerder deze maand vrijgelaten door Zwitserland, dat Polanski op verzoek van de VS in september arresteerde. Zwitserland besloot de regisseur niet uit te leveren. Terwijl de regisseur in afwachting van een eventuele uitlevering in huisarrest zat, beschuldigde een tweede vrouw hem van verkrachting. Een Britse actrice zei dat Polanski zich aan haar had vergrepen toen ze 16 jaar was.

Polanski wederom beschuldigd van verkrachting
Polanski wederom beschuldigd van verkrachting (Foto: Novum)