Parachutiste overleden op Texel

Op Texel is woensdag een militaire parachutiste om het leven gekomen. Het gaat om een vrouw die sinds zondag met enkele andere militairen een cursus parachutespringen deed. Tijdens de vijfde en laatste sprong ging er iets mis, waardoor de vrouw hard op de grond terechtkwam en overleed, zegt een woordvoerder van Paracentrum Texel.

Het ongeluk gebeurde rond 12.00 uur bij De Cocksdorp aan de noordoostelijke kant van het Waddeneiland. De overige parachutisten bleven ongedeerd.

Of de parachute wel is opengegaan bij de sprong en wat er precies fout is gegaan is nog onduidelijk. De luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt het ongeval.

Of de militairen privé of voor hun werk aan de cursus waren begonnen is onduidelijk. Cursisten krijgen na de laatste sprong een certificaat. Veel militairen doen de cursus omdat ze na voltooiing een zogeheten wing op hun uniform mogen dragen.

Paracentrum Texel is voor de rest van de dag gesloten uit respect voor het slachtoffer. De parachuteschool laat in een verklaring weten mee te leven met de familie, collega's en vrienden van het slachtoffer.