Amsterdamse terrassen weer het duurst

Amsterdam is voor het zevende jaar op rij de duurste stad om een terrasje te pakken. Voor een rondje van twee fluitjes, twee rosé en twee fris moet de terrasbezoeker in de hoofdstad gemiddeld 21,15 euro betalen, blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners.

Hetzelfde rondje kostte vorig jaar in Amsterdam nog 20,55 euro. De top drie is sinds vorig jaar niet veranderd. Op de tweede plaats staat Den Haag, gevolgd door Rotterdam.

Utrecht is de enige stad waar de prijzen daalden. Hetzelfde rondje kost daar 18,53 euro, terwijl dat vorig jaar nog 18,60 euro was. Utrecht zakt daarmee van de vijfde naar de elfde plaats. In Arnhem stegen de prijzen het sterkst, namelijk met 7,2 procent. De stad steeg daarmee van de achttiende naar de zesde plaats.

Van de 21 grootste steden die onder de loep werden genomen was Nijmegen het goedkoopst. Een rondje kost daar gemiddeld 17,48 euro.

In Maastricht en Amersfoort hoeft het minst te worden neergelegd voor een biertje, namelijk twee euro. Een terrasbezoeker in Amsterdam is met 2,55 euro het meest kwijt.