Politie schiet tijdens wilde achtervolging

De politie heeft gisteravond bij een wilde achtervolging tussen Geldrop en Heeze op de banden van een auto geschoten. De inzittenden van de auto, twee 22-jarigen en een 20-jarige, konden worden aangehouden. Dat meldt de politie vandaag.

Rond 22.15 uur negeerde de bestuurder van de auto op de Eindhovense weg in Geldrop een stopteken van de politie bij een alcoholcontrole. Hierop zette de politie de achtervolging in. De auto reed met hoge snelheid meerdere keren door rood. Op de Spechtlaan reed de auto zich klem, waarna agenten uitstapten. De auto reed vervolgens met hoge snelheid achteruit. Een agent moest opzij springen om niet geraakt te worden.

De politie schoot vervolgens op de banden, maar toch lukte het de bestuurder om verder te rijden. Op de Carpinistraat was er een aanrijding met de auto en een politieauto. Op de Admiraal Byrdstraat botste de wagen tegen twee palen. Het lukte de man toch weer om verder te rijden, maar op de Rul in Heeze belandde de auto in een sloot. De mannen konden hier worden aangehouden.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.