'Man overleden bij Zwarte Cross'

Zwarte Cross Radio, de radiozender van het Zwarte Cross-festival, meldt dat er een medewerker overleden is op het festivalterrein. Dit weekend wordt het festival gehouden in het oosten van het land, Lichtenvoorde.

"Bij een kermisattractie staat een groot zwart scherm van de EHBO, het lijkt er op dat iemand is overleden,aldus verslaggever Eric Schuurman. Het zou gaan om een attractie genaamd de BodyShake.

Eerder kwam het festival al in het nieuws door het noodweer dat tenten van het festivalterrein verwoest had.

Update 13.19 uur:

Omroep Gelderland meldt dat de bezoeker onwel is geworden na de attractie. Ook een traumahelikopter is ter plaatse. Volgens de omroep is de status van de man onbekend. Een foto van de helikopter is hier te zien.

Update 13.25 uur:

Er verschijnen op internet berichten waarin staat dat het gaat om een medewerker van de kermisattractie in plaats van een bezoeker.

Update 14.22 uur:

De politie bevestigt inmiddels dat een medewerker van het festival is overleden. Het slachtoffer raakte bekneld tijdens het proefdraaien van de attractie. Of de medewerker overleden is door eerst onwel te zijn geworden of door de attractie zelf is nog niet bekend. Vooralsnog heeft de organisatie besloten het festival gewoon door te laten gaan. De Arbeidsinspectie zal nader onderzoek verrichten, de plek waar het gebeurde is hiervoor afgezet.

De Bodyshake (Foto: FOK!)