Appelpop nog op zoek naar talentvolle band

De programmering voor Appelpop is helemaal rond, maar er is nog één plaats open. Next Best Band en Appelpop zijn op zoek naar talentvolle bands voor deze gewilde Festival Spot op dit festival van jaarlijks ruim 150.000 bezoekers. Via Next Best Band bepaalt het publiek welke band in het weekend van 10 en 11 september op Appelpop speelt tussen artiesten als K’s Choice, Bløf en Peter Pan Speedrock.

Bands kunnen hun beste muziektracks en video’s uploaden. Vervolgens hebben muziekfans een maand de tijd om te bepalen welke drie bands meedingen naar de Festival Spot. Met deze drie populairste bands wordt een ‘Concert on the Road’ opgenomen op het Appelpopterrein, waar op dat moment ook de opbouw van het festival van start gaat. Hierna mogen fans bepalen welke band de podiumplek op Appelpop verdient. Dit festivalseizoen konden bands ook podiumplekken verdienen op Paaspop, festival Mundial en Solar Weekend.

Appelpop is afgelopen jaar uitgeroepen tot beste gratis festival van Nederland. Het festival staat bekend om de brede programmering met veel topacts uit de Nederlandse popscene, maar er is ook aandacht voor lokaal talent.