Shrek populairder dan Twilight

De Nederlandse bioscoopbezoekers keken dit weekeinde liever naar groene monsters dan naar vampieren. 'Shrek Forever After' was populairder dan de derde 'Twilight'-film. Het vierde en laatste deel van Shrek, dat woensdag in première ging, staat bovenaan de Nederlandse bioscooplijst.

'The Twilight Saga: Eclipse' zakt daardoor naar de tweede plaats. Ook 'Toy Story 3' en 'Sex & the City 2' moeten een plaatsje inleveren. 'Unthinkable', met Samuel L. Jackson in de hoofdrol, komt deze week binnen op de vijfde plaats. De film over politieke martelingen mocht niet vertoond worden in de Amerikaanse bioscopen omdat het onderwerp te omstreden werd geacht.

De Amerikanen gingen dit weekeinde massaal naar de bioscopen voor de nieuwe 3D-animatiefilm 'Despicable Me'. De film bracht in het openingsweekeinde ruim zestig miljoen dollar in het laatje, veel meer dan Universal verwachtte. "Dertig miljoen zou voor ons een overwinning zijn geweest", zegt een woordvoerder van de filmstudio. "Het is een nieuw idee en we wisten niet wat we konden verwachten. Ik zou nooit hebben ingezet op meer dan vijftig miljoen dollar."

'Shrek Forever After' draaide eerder dit jaar al in de Verenigde Staten. Daar behaalde de laatste film over de groene 'ogre' in het openingsweekeinde niet het verwachte resultaat. 'Despicable Me' is pas in het najaar te zien in Nederland.

Shrek populairder dan Twilight
Shrek populairder dan Twilight (Foto: Novum)