UFO op radar legt luchthaven plat

Een UFO op hun radar heeft woensdagnamiddag de hele luchthaven van het Chinese Hangzhou platgelegd. Vliegtuigen moesten aan de grond blijven en uitwijken naar andere vliegvelden dan Xiaoshan Airport.

De actie volgde op waarnemingen van een vreemd vliegend object op de radar van de luchthaven. Ook vanuit diverse plekken in de stad werd het object waargenomen, dat door velen werd omschreven als een grote, vliegende vuurbal.

De Chinese luchtvaartautoriteiten gelastten hierop direct dat alle vliegtuigen aan de grond moesten blijven. Naderende vliegtuigen moesten uitwijken naar nabijgelegen luchthavens.

De UFO verdween even snel weer van de radar als dat zij gekomen was. Het leed was echter al geschied. Alle vluchten liepen zo'n vier uur vertraging op.

Een woordvoerder van de luchthaven heeft verklaard dat men een onderzoek heeft gestart, maar weigerde verder commentaar te geven. Volgens meteorologen was het allemaal een hoop commotie om niks. Volgens hen hebben mensen slechts het zonlicht, weerkaatst door burgervliegtuigen, aangezien voor een ruimtevaartuig.


Zonlicht of toch een UFO?