Mohammed B. heeft geen spijt

Mohammed B. heeft geen spijt van de moord op Theo van Gogh. In een brief die B. een maand geleden schreef aan een moslimgroepering in België laat hij weten dat hij de afgelopen jaren geen seconde wroeging heeft gekend over zijn daad. Dat schrijft het AD, die de hand op de handgeschreven brief heeft weten te leggen.

De AIVD zegt de brief te kennen. "Deze is geheel in stijl van eerdere brieven en verandert niets aan ons beeld van hem of zijn gedachtegoed", laat de veiligheidsdienst tegenover de krant weten.

Mohammed B. vermoordde op 2 november 2004 filmmaker en columnist Theo van Gogh. Na zijn daad werd hij opgepakt, om vervolgens tot levenslang veroordeeld te worden. Hij verblijft sindsdien in de extra beveiligde inrichting in Vught.

In de brief, die gericht is aan het 'Moslim Broederschap Sanabil' beschrijft B. de zegeningen van zijn geloof. "We stonden aan de rand van verdoemenis en Allah heeft ons gered van de duisternis. Hij heeft voor ons gezorgd en ons gereinigd van de veiligheid en het ongeloof".