Seksorgiesekte opgerold in Rusland

De Russische recherche heeft een psychiater opgepakt. De zielenknijper bleek leider te zijn van een sekte in het zuiden van het immense land. De ruim honderd leden van de sekte hielden geregeld enorme seksorgies.

Volgens een politieverklaring werden de leden van de zogeheten Self Improvement Foundation 'met psychologische druk aangemoedigd om ongeremde seks met elkaar te hebben, zelfs in het bijzijn van minderjarigen'. De leider van deze sekte blijkt Vyacheslav Vesnin te zijn, een stevig gebouwde man met baard. Vesnin heeft jaren gewerkt als psychiater in de zuidelijke stad Orenburg.

De Russische politie heeft verschillende filmpjes in beslag genomen bij de sekte. Op een van de filmpjes is een meisje te zien dat stript voor de ogen van een jongeman. Op een ander filmpje zingen kinderen vunzige liedjes terwijl volwassenen lachen en enthousiast in hun handen klappen.

De sekteleden mochten geen vlees eten of alcohol drinken. Sommigen van hen wonen al lange tijd in het huis van Vesnin. In dit drie verdiepingen tellende huis heeft de recherche ruim vijfhonderd foto's in beslag genomen.

De sekte telt maar liefst 150 leden, waaronder twaalf minderjarigen. De politie heeft 108 sekteleden opgepakt tijdens een sessie op een camping. De recherche onderzoekt in hoeverre de immorele daden van de sekteleider strafbaar zijn.