Extra maatregelen tegen relschoppers Den Haag

Den Haag treft zondag extra maatregelen om te voorkomen dat in het Laakkwartier na de wedstrijd van Oranje wederom relletjes uitbreken. Dat meldt een woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen. Mogelijk wordt extra ME ingezet.

Wat voor maatregelen worden genomen, wil de gemeente niet bekendmaken. "Dat doen wij in dit soort gevallen nooit", aldus de woordvoerder.

In het Laakkwartier gooiden relschoppers dinsdag onder meer vuurwerk naar agenten nadat het Nederlands elftal de finale van het WK voetbal had bereikt. Daarop werd het Jonckbloetplein ontruimd. De relschoppers verplaatsten zich naar de Antheunisstraat en de Haverschmidtstraat en bleven voorwerpen gooien. Achttien mensen werden uiteindelijk opgepakt. Uiteindelijk dropen de relschoppers af.

In het Laakkwartier was het ook na eerdere wedstrijden van Oranje al onrustig. Zo werden na de winst van het Nederlands elftal op Slowakije zes aanhoudingen verricht, nadat zo'n tweehonderd mensen op het Jonckbloetplein de overwinning van 'hun' elftal vierden.

Zondag speelt Oranje de finale tegen de winnaar van het duel tussen Duitsland tegen Spanje, dat woensdagavond wordt afgewerkt.