Treurende Kingson: "We waren er zeer dichtbij"

De Ghanese doelman Richard Kingson kon zijn land niet door de strafschoppenserie heen slepen in de kwartfinale tegen Uruguay. The Black Stars kregen in de laatste seconde van de verlenging een strafschop bij een 1-1 stand. Maar Asamoah Gyan miste vanaf elf meter. Even later was hij wel trefzeker bij de penaltyserie. Missers van aanvoerder John Mensah en aanvaller Dominic Adiyiah werd de laatste Afrikaanse deelnemer echter fataal.

Kingson kon zich niet onderscheiden tijdens de strafschoppenserie. Maar de jonge doelman blikt met een goed gevoel terug op het WK. "We hebben een jonge ploeg en een mooie toekomst. Nu moeten we gaan bouwen aan een sterk elftal voor de volgende Afrika Cup", aldus de Ghanese goalie tegen FIFA.com.

"Ik ben zeer blij met dit WK, want mijn doel was het halen van de halve finale. Dit was een grote kans voor mij en het is helaas anders gelopen. Toch ben ik blij voor mijzelf, mijn teamgenoten, de toeschouwers en de mensen die mij hebben geholpen hier te komen. We waren er zeer dichtbij, maar helaas is het niet gelukt."