Kandidate klaagt RTL-programma aan

Het RTL-programma Holland's Got Talent is aangeklaagd door een kandidate van dat programma. De kandidate, ene Jacqueline, heeft zelfs een advocaat in de arm genomen. Volgens Jacqueline zijn er van haar 'gemanipuleerde beelden' gemaakt. En ze wil tegenhouden dat die beelden uitgezonden worden.

Op 21 juni kwam Jacqueline naar Hilversum om auditie te doen voor Holland's Got Talent. Ze werd doorgelaten naar de volgende ronde. "Daarop volgde meermalen instructies. Jacqueline mocht zich niet meer bescheiden opstellen en moest in elk interview vermelden dat zij goed is", vertelt de advocaat van de vrouw.

En er was nog veel meer mis tijdens de tweede ronde van het RTL-programma, volgens de advocaat. "De microfoon en het geluid werden ineens loeihard aangezet, zodat het in de zaal klonk alsof kanonnen werden afgevuurd. Jacqueline zong nog geen regel, toen Gordon haar al wegdrukte. De publieksopwarmer commandeerde het publiek om hard 'boe' te roepen, wat het niet deed. Daarna volgde nog een afslachting door de jury, waarbij Patricia Paay zich nog wel enigszins inhield."

Het kort geding tussen Jacqueline en de producent van Holland's Got Talent, Blue Circle, dient maandag om 15:30 uur bij de rechtbank in Amsterdam.