Armstrong wuift nieuwe beschuldigingen Landis weg

Lance Armstrong is niet onder de indruk van de nieuwe dopingbeschuldigingen van Floyd Landis. Volgens Landis is de Amerikaan schuldig aan het gebruik van groeihormonen, epo en testosteron ten tijde van zijn tijd bij US Postal. Ook zou de zevenvoudig Tourwinnaar in 2004 met prestatiebevorderende bloedtransfusies hebben gewerkt. Dat zegt hij zaterdag in de Wall Street Journal.

"Hij is net een pak zure melk", laat Armstrong zaterdag vanuit Rotterdam weten. "Zodra je de eerste slok hebt gehad, hoef je de rest niet meer. Je weet toch wel dat het allemaal vies is", zegt hij over de beschuldigingen.

Landis, die zijn Tourtitel van 2006 moest inleveren na een positieve dopingtest, gaf eind mei zijn dopinggebruik toe en beschuldigde diverse andere renners, waaronder Armstrong. Ook toen deed 'the Boss' de verhalen af als grote onzin.

Armstrong begint zaterdag in Rotterdam aan zijn jacht naar zijn achtste titel in de Tour de France. In de Maasstad wordt de proloog verreden, waarna zondag het peloton richting Parijs rijdt.

Foto: Jeroen / FOK!sport