Heitinga: "Alle credits voor Ooijer"

John Heitinga en Joris Mathijsen vormen normaliter het hart van de verdediging van Oranje. Doordat Mathijsen geblesseerd raakte tijdens de warming-up moest André Ooijer hem vervangen. Volgens Heitinga deed de clubloze speler dat uitstekend.

"Je rekent erop dat je met z'n tweeën in het centrum ook de Braziliaanse aanvallers te lijf gaat", vertelt Heitinga, verdediger van Everton, na afloop van het gewonnen duel met Brazilië. "Toen ik Joris naar binnen zag lopen, dacht ik: wat is dit? Maar je kunt niet anders, dan door te gaan met je voorbereiding en je honderd procent te concentreren. Maar echt, alle credits voor André. Hij heeft het fantastisch opgepakt."

Bondscoach Bert van Marwijk was het volledig eens met Heitinga. "André is geweldig ingevallen en heeft het bewijs geleverd dat hij klaar was om er te staan als dat nodig was. Dit is het moeilijkste moment om in te vallen. Het geeft aan hoe erg hij - als reserve - gefocust was."

Ooijer liep in het duel met Brazilië wel tegen geel aan. Deze kaart heeft geen directe gevolgen voor de halve finale. Mocht Mathijsen dinsdag nog steeds geblesseerd zijn, dan zal Ooijer hem vervangen.