Stekelenburg: "Tweede helft was ongelofelijk"

Nederland staat in de halve finale. Dat heeft Oranje mede te danken aan Maarten Stekelenburg. De keeper van Ajax hield het Nederlands elftal in de eerste helft op de been door een wonderschone redding op de inzet van Kaká.

"We begonnen niet sterk", analyseert Stekelenburg de eerste helft. "Eerst heb je die buitenspelgoal van Robinho en daarna de echte 1-0. Dan denk je echt: waar gaat dit heen?"

Zonder de redding van Stekelenburg had Oranje de koffers kunnen pakken. "Als dat schot van Kaká erin had gegaan was de wedstrijd over geweest. In de rust is er gezegd dat we te voorzichtig speelden. Daar zijn we niet goed in. De tweede helft was ongelofelijk. En als je ziet hoe we dan spelen dan kunnen we van iedere ploeg winnen."

Waar Stekelenburg boven zichzelf uitsteeg, was de andere keeper, Júlio César minder gelukkig. Op een schot van Wesley Sneijder zat hij helemaal mis waardoor de 1-1 viel. "Ik ben er niet minder blij om", lacht Stekelenburg. 'We hadden geluk met die fout van die keeper, maar dat moet je ook hebben."