Bendeleider bekent aanslag Mexico

Een leider van een Mexicaanse drugsbende zegt opdracht te hebben gegeven tot de moord op een medewerker van het Amerikaanse consulaat omdat ze visa had gegeven aan leden van een rivaliserende bende in de Mexicaanse grensstad Ciudad Juarez. Dat heeft de Mexicaanse federale politie gezegd.

Jesus Ernesto Chavez, wiens arrestaties vrijdag bekend werd gemaakt, is de leider van een groep huurmoordenaars die banden heeft met het Juarez-kartel. Dat zegt Ramon Pequeño, het hoofd van de anti-narcoticabrigade van de federale politie. De Amerikaanse ambassade wilde niet reageren.

Lelsey Enriquez, die vier maanden zwanger was, werd samen met haar man op 13 maart vermoord toen ze na een verjaardag te hebben bezocht in hun auto naar huis reden. Hun 7-jarige dochter werd huilend op de achterbank aangetroffen.

Ook Jorge Alberto Salcido, de echtgenoot van een Mexicaanse medewerker van het consulaat, kwam om het leven. Hij vertrok van dezelfde verjaardag in een andere auto. Volgens Chavez openden de schutters ook het vuur op Salcido, omdat de auto's van Salcido en Enriquez dezelfde kleur hadden en ze niet wisten in welke Enriquez zat.

Submitter:  Bron: Novum/AP