Oranje en Brazilië maken evenveel kans

De nationale voetbalteams van Nederland en Brazilië maken morgen een evengrote kans op winst in de kwartfinale. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Synovate onder duizend Nederlanders naar de verwachte uitslag van de wedstrijd die morgen wordt gespeeld.

Vier op de tien ondervraagden denken dat Nederland gaat winnen van de Brazilianen en een even groot deel denkt dat Nederland verliest. Zeven op de tien Nederlanders denken dat de match wordt beslist in twee keer drie kwartier. Dertien procent denkt dat de reguliere speeltijd niet genoeg is en de beslissing in de verlenging valt. Slechts enkelen durven te denken aan strafschoppen. Slechts 22 procent verwacht dat Oranje de wereldtitel in de wacht sleept.

Bijna driekwart van de Nederlanders is van plan de wedstrijd te volgen, het merendeel thuis. De overigen kijken op het werk, in de horeca of bij vrienden.

De peiling van Synovate is uitgevoerd onder duizend Nederlanders in de periode van dinsdag tot en met vandaag 12.00 uur.