Werkstraf motoragent voor doodrijden vrouw

Een Amsterdamse motoragent is donderdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur wegens het doodrijden van een vrouw in oktober. De 33-jarige politieman reed zonder reden door rood en raakte de vrouw, die overstak bij een zebrapad. Hij mag van de rechter ook een halfjaar niet rijden.

Volgens de rechtbank was de agent 'zeer onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam' door met hoge snelheid door rood te rijden bij een kruising in Amsterdam-Zuid. De agent was op weg om te helpen bij een aanhouding.

Het Openbaar Ministerie had een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden tegen de motoragent geëist, maar dat vond de rechter te ver gaan. Hij krijgt een lichtere straf omdat hij op weg was naar een collega, nooit eerder is veroordeeld en omdat 'het ongeval een diepe indruk op hem heeft gemaakt'.

Het ongeluk vond plaats op 22 oktober op de hoek van de Stadionweg en de Diepenbrockstraat. De 41-jarige vrouw raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis. Ze was getrouwd en had kinderen.