Johan Derksen dist DWDD

Voetbalanalist Johan Derksen heeft dinsdagavond in het WK2010-programma VI Oranje fors uitgehaald naar De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk en actrice Halina Reijn, die ook regelmatig aanschuift als tafeldame bij de tv-show.

Derksen had blijkbaar nog een appeltje te schillen met DWDD, want een tijdje geleden werd zijn uitnodiging aan het programma op het allerlaatste moment afgezegd. "Sta je uren in de file voor een paar minuten televisie en dan word je ook nog op het laatste moment geschrapt", aldus een gefrustreerde Derksen.

DWDD-presentator Van Nieuwkerk kreeg van Derksen tevens de wind van voren: "Matthijs van Nieuwkerk ontvangt daar ook als een soort van onze lieve heer mensen aan tafel, maar doet er nul komma nul voor terug. Het is een soort ongeschreven regel dat je dan ook eens bij anderen aan tafel gaat zitten. Dat doet hij nooit. Zijn rol van de grote ster stuit me tegen de borst."

Halina Reijn moest het ook ontgelden bij Derksen: "Dan zit er nog zo'n tweederangs filmster aan tafel die dan een beetje mee gaat praten. Ik denk dan: probeer eerst eens drie woorden foutloos achter elkaar uit te spreken in een film." Het ziet er dan ook niet naar uit dat de voetbalanalist in de toekomst nog te zien zal zijn bij DWDD.


Johan Derksen dist De Wereld Draait Door (DWDD)