Vrouw moet meebetalen aan hoerenbezoek ex-man

In een rechtszaak, aangespannen door een gescheiden vrouw, heeft een Australische rechter een opmerkelijke uitspraak gedaan. Haar ex-man hoeft de vele duizenden Australische dollars die hij in hoeren had gestoken niet terug te betalen aan zijn ex.

Volgens de 58-jarige vrouw heeft haar ex-man geld verspild in Filippijnse bordelen. De man zette daar na 24 jaar huwelijk flink de bloemetjes buiten tijdens zijn vakanties. De vrouw eiste voor de rechtbank van Sydney dat haar ex het geld zou terugstorten in de gezinspot opdat zij het geld samen zouden kunnen verdelen na de scheiding.

De rechter oordeelde echter dat de man al zijn verplichtingen was nagekomen. Hij zorgt goed voor hun drie kinderen en mag met zijn geld doen wat hij wil.

De 58-jarige Australiër begon met het bezoeken van bordelen nadat hij drie jaar geleden 1,4 miljoen Australische dollar (een kleine miljoen euro) schadevergoeding had gekregen na een gruwelijk auto-ongeluk. Hierbij liep hij ernstige verwondingen op. Het stel was toen al uit elkaar.