'Speelgoedkoe leert baby's seks'

Een Brits stel heeft een schokkende ontdekking gedaan. Hun zoontje van vier maanden heeft een sprekende knuffelkoe die ook nog eens leerzaam is. Volgens de ouders leert het speeltje de kinderen echter iets te veel. De koe leert de kinderen namelijk seks, zo beweren de ouders.

De twintigjarige Jodie Cairns uit het Schotse Wester Hailes heeft samen met haar even oude vriend Zac Walker een zoontje van vier maanden, Ethan. Ethan kreeg in maart van oma een speelgoedkoe van het merk VTech. Omdat de baby nog te klein was, werd de koe pas vorige week van stal gehaald. "Toen we hem aanzetten, kwamen we tot de ontdekking dat het speeltje het woord 'seks' zegt", vertelt Cairns.

Volgens de beschrijving zingt de koe het volgende: "I'm a cow come play with me / Learning colours and shapes, yippee! / A,B,C and 1,2,3 / We'll have so much fun, you'll see." De verontruste ouders zijn er echter van overtuigd dat de koe 'learning colours and sex' zingt.

"We hebben er nog een paar keer naar geluisterd en dachten 'Oh mijn God'. Het is schokkend, wat als mijn zoon een stuk ouder was? Wat zouden ze van ons ouders denken?" Ook opa weet zeker dat de koe kinderen seks wil leren. "Dankzij mijn computer heb ik een zuiverder versie gekregen", vertelt hij. "Ik weet nu zeker dat het 'seks' is."

"Mijn theorie is dat een technicus erom heeft gelachen, maar ik denk dat een Chinees het woord verkeerd heeft ingesproken. Wij weten dat hij nog maar jong is en hij het nog niet beseft, maar wat indien een peuter ernaar had geluisterd?" Oma geeft te kennen dat zij de koe inmiddels in beslag heeft genomen.

Zelf luisteren of het 'sex' of 'shapes' is? Een geluidsfragment is op deze site te vinden