Anelka mogelijk naar huis door scheldpartij

Nicolas Anelka loopt kans om uit de selectie van Frankrijk te worden gezet. De aanvaller zou bondscoach Raymond Domenech een aantal verwensingen naar het hoofd gegooid hebben. De vicevoorzitter van de Franse bond, Christian Teinturier, zegt dat Anelka naar huis moet als de uitspraken waar blijken te zijn.

"Als hij de woorden heeft genoemd die ik heb gehoord, zou hij hier niet meer moeten zijn", zei Teinturier. "Dan had hij niet eens meer op de training mogen verschijnen." Daar liet de vice-voorzitter het niet bij. "Als hij niet zijn excuses heeft aangeboden, hoeft hij het tenue van Frankrijk niet meer aan te trekken."

Anelka lag al eerder met Domenech overhoop, toen die hem in 2006 niet mee nam naar het WK in Duitsland. Toch was de aanvaller in de voorbereiding op Zuid-Afrika een vaste waarde. Ook de eerste twee WK-wedstrijden begon hij in de basis. In de rust tegen Mexico zou hij echter door zijn scheldpartij gewisseld zijn.

Er zijn nog meer problemen in de selectie. Eerder ruziede de bondscoach al met William Gallas, die boos was dat hij de aanvoerdersband niet kreeg. Ook Yoann Gourcuff zou niet geliefd zijn bij een aantal spelers, waaronder Anelka en Franck Ribery. De middenvelder zit volgens berichten alleen aan tafel.

Anelka mogelijk naar huis door scheldpartij (foto: Novum)