'Journalist mag kijkje nemen in cel Joran'

De Peruaanse gevangenis Miguel Castro Castro waar Joran van der Sloot vastzit heeft een journalist van CNN een kijkje in zijn cel laten nemen. Van der Sloot heeft stromend water in zijn cel en een bed met matras. Een gat in de vloer doet dienst als toilet. Van der Sloot werd naar aanleiding van het bezoek naar een andere plek in de gevangenis overgebracht.

Van de Sloot zit sinds 11 juni vast in een afgesloten deel van de zwaarbewaakte gevangenis, omdat hij wordt verdacht van de moord op Stephany Flores. In dit deel van de gevangenis op de tweede verdieping zijn tien cellen, waarvan er twee bezet zijn. Van der Sloot heeft Nederlandse boeken en een bijbel in zijn cel van twee bij drie meter.

Hij is volgens Peruaanse media vrienden geworden met de Colombiaanse huurmoordenaar Trujillo Ospina die in de andere cel zit. Zij zouden samen pokeren. Volgens een officiële bron binnen de gevangenis maken de twee grapjes. Trujillo zou gezegd hebben dat hij zelf een huurmoordenaar is, maar Joran een psychopaat.

Wanneer het proces tegen Van der Sloot begint is nog niet bekend.

Submitter:  Bron: Novum