Joran alleen in cel uit angst voor moord

Joran van der Sloot, die inmiddels in de zwaarbewaakte Castro Castro gevangenis vastzit, heeft gevraagd om alleen in een cel te zitten, omdat hij bang is vermoord te worden door andere gedetineerden. Vrijdag werd Joran in staat van beschuldiging gesteld, waardoor hij nu verdacht wordt van de moord en de beroving van Stephany Flores.

'Schande' en 'moordenaar' riepen boze omstanders vrijdag, toen Van der Sloot in de gevangenis aankwam. Hij kreeg bovendien een krop bedorven sla naar zijn hoofd gegooid. Hij werd vervolgens naar een afgesloten deel aan de oostkant van de gevangenis in de Peruaanse hoofdstad Lima gebracht.

Hij heeft daar volgens de gevangenisdirecteur het traditionele Peruaanse gerecht seco de pollo gegeten. Van der Sloot zit alleen in een cel in de buurt van het kantoor van de directeur. In dat deel van de gevangenis bevindt hij zich in het gezelschap van een Colombiaanse huurmoordenaar en een burgemeester die geld heeft witgewassen.

Van der Sloot zou Stephany Flores na een potje poker in een casino in een hotelkamer hebben omgebracht. Hij zou haar neus hebben gebroken waarna zij werd gewurgd. Daarna zou hij haar portemonnee hebben leeggehaald en in haar jeep zijn weggereden. Het ging om geld ter waarde van bijna 250 euro en twee creditcards.

Als Van der Sloot schuldig wordt bevonden kan hij een celstraf tussen de 15 en 35 jaar krijgen. Het is nog onduidelijk wanneer zijn proces begint.


Beelden van aankomst Joran van der Sloot in gevangenis Castro