Man vermoordt 17 vrouwen en drinkt hun bloed

Een 32-jarige man uit Kenia heeft gisteren bekend maar liefst zeventien vrouwen te hebben vermoord. Na de dood dronk de seriemoordenaar het bloed van zijn slachtoffers, als onderdeel van een sektarisch ritueel.

Philip Onyancha gaf de gruweldaden gisteren toe tijdens een gesprek met een Keniaanse krant, na zijn arrestatie zondag. "Mijn doel was honderd vrouwen te doden", bekende hij. "Uiteindelijk slaagde ik erin zeventien vrouwen te vermoorden. Ik had er nog 83 te gaan."

Onyancha vertelde door een lerares in 1996 bij de sekte te zijn gekomen. Om hogerop te komen in de sekte, moest hij moorden plegen. "Geesten stuurden mij om te moorden", vertelde de seriemoordenaar.

Volgens de bewuste krant vertoonde de Keniaan geen spoor van emotie terwijl hij uitweidde over zijn gruweldaden. Hij gaf toe juist vrouwen te vermoorden omdat 'zij de makkelijkste slachtoffers zijn'. Hij vertelde ook dat hij een 'krachtige en niet te stoppen' drang voelde om te moorden en plezier te beleven aan het wurgen van de vrouwen en vervolgens hun bloed te drinken.

Onyancha heeft de politie en de media meegenomen naar een waterleidingsmaatschappij. Hier werd het skelet aangetroffen van een vrouw in een rode trui en een zwarte rok. Ook liet hij aan hen een huis zien waar hij drie jaar geleden werkte. Hier werden menselijke resten in het riool aangetroffen.