'Winst PVV klap voor Marokkanen'

De winst van de PVV is een klap in het gezicht van de Marokkaanse Nederlanders. Dit stelt het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) in een reactie op de verkiezingsuitslag, waarbij de partij van Geert Wilders van 9 naar 24 zetels steeg.

SMN-voorzitter Farid Azarkan stelt dat meer dan anderhalf miljoen mensen hebben gestemd op een partij die geen plaats voor de islam ziet in Nederland en mensen afrekent op hun geloof en afkomst. De PVV handelt daarmee in strijd met de grondbeginselen van de Nederlandse grondwet, vindt Azarkan.

"De grote winst van de PVV maakt Marokkaanse Nederlanders verdrietig en boos, geeft hen een sluimerend gevoel van onbehagen en angst", laat Azarkan weten. Hij noemt het 'hoopvol' dat de meerderheid van de Nederlanders niet op Wilders heeft gestemd en kiest voor 'een toekomst van gedeeld burgerschap en ruimte voor pluriformiteit en diversiteit'. "Dat is ook het Nederland dat wij van oudsher kennen: een land van democratie, vrijheid, gelijkheid, tolerantie en solidariteit."