PlayStation 3D update vandaag beschikbaar

Sony heeft aangekondigd dat het bedrijf vandaag de eerste 3D-games zal uitbrengen voor de PS3. Tegelijkertijd komt natuurlijk de benodigde firmwareupdate uit, die 3D mogelijk moet maken op de PlayStation 3.

De titels, waaronder WipEout HD, SuperStardustHD, Pain en een demo van MotorStorm: Pacific Rift zijn straks te downloaden voor € 29,99, en zullen ook beschikbaar worden gesteld voor de kopers van een Sony Bravia 3D TV pakket. Mensen die de games al hebben kunnen deze gratis upgraden.

WipEout HD in 3D bevat geen Fury DLC, en PAIN bevat twee nieuwe spelmodi die specifiek voor 3D zijn geschreven. Dit zijn Alien Toss en Ice Blocks, die gratis te downloaden zijn bij de Bravia TV of voor € 2,99 als je deze niet gekocht hebt. De 3D MotorStorm Pacific Rift demo bevat de race rond Kanaloa Bay.

Volgens SCEE baas Andrew House zal 3D in combinatie met Move Sony in staat zijn om in een spel een meer realistische en meeslepende ervaring te creëren. Tel daarbij de online mogelijkheden, de interactie met de community, de muziek- en filmservice op en het beeld voor de toekomst ziet er mooi uit, aldus House.

WipEout HD
Vanaf vandaag ook in 3D