Del Toro geeft uitleg na vertrek 'The Hobbit'

Guillermo del Toro heeft enige opheldering gegeven over zijn vertrek uit de verfilming van 'The Hobbit'. Eind vorige maand liet de regisseur weten het filmproject van het gelijknamige boek van Tolkien te verlaten.

Del Toro schrijft veel te hebben opgeofferd om 'The Hobbit' te kunnen regisseren. De vele vertragingen van het project kwamen dan ook extra hard aan bij hem. "Mijn toewijding aan dit project heeft enorme offers van mij vereist, op zowel persoonlijk als professioneel vlak. De consequenties daarvan zal ik nog jaren voelen", legt de Toro uit middels een bericht op de Tolkien-fansite Theonering. "Ik heb mijn hele leven en familie moeten verhuizen naar Nieuw-Zeeland toen ik in 2008 in het project stapte."

'The Hobbit' zou oorspronkelijk dit jaar verschijnen, maar vanwege de financiële problemen bij mede-producent MGM lijkt het erop dat de film pas in 2012 uitkomt. De opnamen gaan op zijn vroegst in november van start.

Del Toro geeft toe dat zijn vertrek niet makkelijk was. "Geloof me, het viel mij erg zwaar dat ik Nieuw-Zeeland en de 'The Hobbit'-crew moest verlaten." Toch is hij ervan overtuigd dat alles goedkomt. "Ik geloof dat deze film er komt. De voorbereidingen vinden momenteel plaats. De groep schrijvers, bestaande uit Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens en ik zelf, zullen blijven werken aan het screenplay."

Wat betreft zijn verdere werkzaamheden, daarover is Del Toro duidelijk: hij zal niets meer met de werkelijke verfilming te maken hebben. Hij wenst alle fans het beste, en nodigt iedereen uit om hem te volgen in zijn volgende filmprojecten. Het is nog niet duidelijk welke films dit zijn. In elk geval staat er een verfilming van Pinocchio op stapel, een bewerking van zowel 'Frankenstein' en 'Dr. Jekyll en Mr. Hyde', en een Amerikaanse bewerking van 'Pan's Labyrinth'.

Del Toro geeft uitleg na vertrek 'The Hobbit?'
Del Toro geeft uitleg na vertrek 'The Hobbit' (Foto: Novum)