Pedo trapt in val van politie

Agenten hebben in de Amerikaanse staat Oregon een Canadese vrachtwagenchauffeur opgepakt die dacht dat hij een seksafspraakje had met een 13-jarig meisje. In plaats daarvan werd de man opgewacht door de politie.

De zaak kwam aan het rollen toen een moeder ontdekte dat haar dochter seksueel getinte sms'jes op haar mobieltje kreeg van een vreemdeling. In de berichtjes werd het meisje opgeroepen om naar een motel te komen. Agenten deden zich vervolgens voor als de tiener en stuurden uit haar naam sms'jes naar de Canadees. In die berichtjes benadrukte de politie de jonge leeftijd van het meisje, maar de 39-jarige Beeja Ram antwoordde dat geen enkel probleem te vinden.

"Hij erkende dat hij wist dat ze nog maar dertien was en vroeg vervolgens naar haar seksuele voorkeuren", vertelt agent Ken Real. Toen Beeja Ram zijn kamer in het motel betrad, werd hij overmeesterd door een arrestatieteam. De man had het meisje vorig jaar ontmoet en had vervolgens haar mobiele nummer ontfutseld. Daarna begon hij haar seksueel getinte berichtjes te sturen met het doel uiteindelijk af te spreken. De Canadees zit nu vast in de gevangenis. Om vrij te komen zal hij diep in zijn buidel moeten tasten. Zijn borgsom is namelijk vastgesteld op 165.000 dollar.