Robben niet mee naar Zuid-Afrika

Arjen Robben vliegt zaterdagavond niet met het Nederlands elftal naar Zuid-Afrika. Robben laat zondag eerst een scan maken van zijn hamstring. "Arjen voelde een behoorlijke steek, dat is vaak een slecht teken", zei een balende bondscoach Bert van Marwijk.

"Het heeft geen zin om Robben nu te laten vliegen, dit is een grote domper", zei Van Marwijk. "Ik ga ervan uit dat de blessure vrij ernstig is." Van Marwijk wil nog niet aan een vervanger denken. "We willen zolang mogelijk wachten met Robben. Er zijn tegenwoordig wel methoden om dit soort blessures sneller te verhelpen."

"Ik had liever deze wedstrijd verloren en dat Robben was heel gebleven", benadrukte de keuzeheer na de 6-1 overwinning tegen Hongarije. Hij lijkt Robben bij de selectie te houden als de kans bestaat dat hij fit is te krijgen na de groepsfase. "Ik heb nu een vliegreis van elf uur om daar over na te denken."

De hele selectie leeft mee met de vleugelspeler. "De sfeer in het stadion was goed. Maar dan komt het moment van Arjen en ziet iedereen dat het mis is. Dit overschaduwt alles", zei Giovanni van Bronckhorst. Robin van Persie noemde het incident een doemscenario. "Het ziet er niet zo goed uit. Iedereen zit met zo'n smoel in de kleedkamer."

Robben vliegt niet mee naar Zuid-Afrika
Robben vliegt niet mee naar Zuid-Afrika (Foto: Novum)