Jacht op zwartspaarders Antillen

De Belastingdienst maakt jacht op Nederlanders die miljoenen euro's aan zwart geld hebben ondergebracht op de Antillen. Dat heeft minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) vandaag bekendgemaakt.

Het gaat om stichtingen die voorheen anoniem waren en waarin vermogens van tientallen miljoenen zijn ondergebracht. Sinds 1 januari zijn de stichtingen niet langer anoniem. Precies voor die datum zijn zeker 250 van deze fondsen plotseling opgeheven.

"We gaan de mensen achter deze stichtingen opsporen en tegen ze zeggen: waar is dat geld gebleven?", zei De Jager. Deze zwartspaarders lopen kans dat ze alsnog belasting moeten betalen, plus een forse boete.

De Belastingdienst is verder Nederlanders op het spoor die hun zwarte geld hebben ondergebracht in stichtingen in Liechtenstein. Ook hier gaat het vaak om bedragen van vele miljoenen.

De namen van de Nederlanders zijn achterhaald via een cd-rom met gegevens over belastingontduikers die Duitsland begin dit jaar heeft gekocht. De aankoop was omstreden, omdat het om een gestolen cd-rom ging.

Submitter:  Bron: Novum