FOK! Televisietip: This is it

Als Michael Jackson een jaar geleden niet was overleden had hij nu een geweldige concerttoer achter de rug. Maar hij ging wel dood en wat overbleef was een docu over de totstandkoming van dat concert. This is it en het komt vanavond al op tv.


Waar gaat het over?
We kijken achter de schermen van de toer. Divserse mensen komen aan het woord maar waar het om gaat is dat we Michael zien dansen en zingen. In This Is It is te zien hoe bescheiden Michael eigenlijk was, maar wel met een uitgesproken mening over zijn nummers. Hij wilde wel precies weten wat er gebeurde op welk moment. Hij complimenteert zijn collega's en neemt ook dankbaar zijn complimenten in ontvangst. Voor een man die niet wist wat 'normaal' was, is het mooi om te zien dat de dansers om hem heen uit hun dak gaan om bepaalde bewegingen, waarna Michael zelf bescheiden blijft. 

Wat vindt FOK! van This is it?
This Is It is een boeiend portret geworden van de man die de wereld op z'n kop zette. Dit had het moeten worden, de beste en meest bijzondere concertreeks ooit! Helaas heeft dat niet zo mogen zijn, maar met dank aan de cameramensen die voor Michael zelf werkten, hij wilde graag een persoonlijke kopie van de opnames, is dit meesterwerk bewaard gebleven. Hij oogt allerminst slecht, danst zoals vanouds alleen vocaal houdt hij zich in. Om zijn stem te sparen. This is it is geen kritisch portret. We zien de mensen om hem heen continu nederig zijn op het slijmerige af. Dat gaat op den duur wel irriteren. Maar als je daar doorheen prikt zien we de repetities van iets dat de comeback van Jackson geweest zou zijn.

This is it komt op RTL4 en begint om 20.30 uur.