Priester doodgestoken in Turkije

Luigi Padovese, een rooms-katholieke priester en de apostolische vicaris in Anatolië, is donderdag in Iskenderun, in het zuiden van Turkije, voor zijn huis doodgestoken. Dat zei de gouverneur van de provincie Hatay, Mehmet Celalettin Lekesiz. De vermoedelijke dader is direct gearresteerd.

Volgens Lekesiz was de dader, Murat A., de afgelopen vier jaar de chauffeur van Padovese. De man zou kampen met geestelijke problemen. "Uit het eerste onderzoek blijkt dat het incident niet politiek gemotiveerd is", zei de gouverneur. "We hebben begrepen dat de verdachte psychische problemen had en dat hij daarvoor werd behandeld."

De woordvoerder van het Vaticaan, Federico Lombardi, zei dat het Vaticaan 'enorme pijn, verslagenheid, verbijstering en verdoving' voelt door de dood van Padovese. Lombardi merkte op dat de steekpartij laat zien in wat voor 'moeilijke situatie' de katholieke kerk in de regio zit.

Padovese zou vrijdag naar Cyprus vertrekken voor een bespreking met paus Benedictus en andere bisschoppen uit de regio ter voorbereiding op een synode die in oktober moet plaatsvinden.

Submitter:  Bron: Novum/AP