Amerikaanse overlijdt na zien kruisiging Jezus

Een Amerikaanse vrouw is woensdag onwel geworden toen ze in in een bioscoop keek The Passion of Jesus Christ. Deze film, geregisseerd door Mel Gibson, ging woensdag in première en beschrijft de laatste uren van het leven van Jezus Christus. Tijdens de bloederige kruisigingsscène aan het eind van de film werd de 57-jarige vrouw niet goed. Korte tijd later overleed ze in het ziekenhuis.


Scene uit de film 'The Passion of Jesus Christ'

Woensdag ging The Passion of Jesus Christ in première. Ondanks het feit dat de film veel geweld bevat, over een religieus thema gaat en er Aramees en Latijn wordt gesproken, was de film na één dag al een succes. De film, die in drieduizend Amerikaanse bioscopen draait, bracht woensdag tussen de vijftien en twintig miljoen dollar op.

Vanuit de samenleving is er veel kritiek op de film. Joodse belangenorganisaties vinden dat de katholieke Gibson de joden in zijn film afschildert als de schuldigen aan de dood van Jezus. Dit zou tot nieuw antisemitisme kunnen leiden. Daarom riep opperrabbijn van Israël, Yona Metzger de paus ook op om publiekelijk te benadrukken dat het joodse volk niet schuldig is aan Jezus' kruisdood.

Naast Joodse organisaties waren er ook een handjevol zwarte activisten van de New Black Panther Party die voor een New Yorkse bioscoop protesteerden tegen de film. Hun voornaamste bezwaar is dat Jezus als een blanke wordt afgebeeld terwijl er in de bijbel staat dat Jezus kroeshaar en een bruine huid had.