KNVB te gierig voor extra overnachting Oranje

De KNVB heeft zich de woede op de hals gehaald van de technische staf van Oranje. De Nederlandse voetbalbond weigert een extra overnachting te betalen voor het Nederlands elftal in Zuid-Afrika.

Zondagochtend 6 juni zal Oranje in alle vroegte arriveren in het Hilton Hotel Sandton. De spelers moeten zich van de KNVB in de lobby gaan vermaken totdat de hoteldirectie de kamers vrijgeeft. Ondanks het topsportbeleid en de doelstelling om wereldkampioen te worden is de KNVB niet bereid om extra geld over te maken zodat de spelers en begeleidingsstaf ver voor de inchecktijd hun onderkomen in Zuid-Afrika kunnen betrekken.

Door de weigering van 'Zeist' hebben Frank de Boer en Philip Cocu al aangeboden om de extra kosten voor hun rekening te nemen. Ook Bert van Marwijk heeft al aangegeven extra lezingen te willen geven om de benodigde 35.000 euro op tafel te krijgen. De spelers van Oranje vinden het een principiële zaak, hoewel zij met een geschat vermogen van enkele honderden miljoenen het bedrag gemakkelijk kunnen betalen. De staf en de spelers storen zich aan het gedrag van de KNVB-leiding, die volgens hen met de mond professionalisme predikt, maar ondertussen beknibbelt op randvoorwaarden voor spelers en staf.