'Belprobleem T-Mobile duurt nog enkele weken'

T-Mobile verwacht dat klanten nog hooguit twee tot drie weken af en toe plotseling te maken kunnen krijgen met verbroken gesprekken. Dat meldt een woordvoerder van het telefoonbedrijf vrijdag. Vanwege de snelle groei van het gebruik van zogenoemde smartphones raken zendmasten nu sneller overbelast dan normaal, waardoor klanten van het bedrijf problemen kunnen ondervinden.

Hoewel sommige media melden dat mensen hierdoor onbereikbaar zijn of problemen hebben met internet, is er volgens de woordvoerder alleen sprake van gesprekken die opeens worden verbroken. "Mensen moeten dan opnieuw bellen om het gesprek voort te zetten. Dat vinden wij natuurlijk zeer vervelend."

Het bedrijf heeft de afgelopen anderhalve week enkele honderden klachten ontvangen op 4,5 miljoen klanten, stelt de woordvoerder. Uitbreiding van de capaciteit moet de problemen oplossen. "Wij verwachten dat de problemen binnen twee tot drie weken zijn opgelost." Het bedrijf wil de capaciteit uiteindelijk verdubbelen om voorbereid te zijn op verdere groei.