Rita Verdonk: Weg met DWDD

Trots op Nederland-lijsttrekker Rita Verdonk vindt het VARA-programma De Wereld Draait Door (DWDD) veel te links. Ze zou het dan ook niet erg vinden als de tv-show door bezuinigingen wordt geschrapt: "Daar heb ik geen moeite mee", zo zegt de voormalig VVD'er tegenover de NOS.

"DWDD is een reclamezuil geworden voor links Nederland. Ik zag gisteren nog een onderzoek dat er is geweest. Ik geloof dat er de afgelopen weken ruim negentig PvdA'ers in de verschillende publieke omroep-actualiteitenrubrieken gezeten hebben"
, aldus Verdonk.

De lijsttrekker van TON wil twee publieke netten schrappen: "Wat wij vinden is dat er één publieke zender moet komen, die betaald wordt door de belastingbetaler. Een zender voor het Journaal en voor -laat dat heel duidelijk zijn- actualiteitenprogramma's die meerdere kanten van het politieke spectrum bedienen. Dus niet alleen maar linkse programma’s, maar ook voor een helder rechts geluid."

Verdonk, tegen wie een strafrechtelijk onderzoek loopt en die in veel peilingen op nul zetels staat, voelt zichzelf ook benadeeld: "Wij mochten ook twee keer aanwezig zijn de afgelopen maanden en that's it. Dat is natuurlijk een zeer slecht beeld." Wel werd het beruchte TON-verkiezingsspotje twee weken geleden uitgezonden bij DWDD en Knevel & Van den Brink.


Rita Verdonk ruim een jaar geleden in DWDD