Sieneke: Songfestival geslaagd met finaleplek

Sieneke noemt haar deelname aan het Eurovisie Songfestival geslaagd als ze een finaleplek weet te bemachtigen. Donderdagavond geeft de 18-jarige Nijmeegse alles om zo'n plaats te halen. "Ik hoef alleen nog maar te genieten. En als ik de finale haal, is mijn Songfestival al geslaagd", zegt Sieneke tegen Novum Nieuws.

Voor de tweede halve finale van donderdagavond krijgt Sieneke advies van een ervaringsdeskundige. De Belgische deelnemer Tom Dice veroverde tijdens de eerste halve finale van dinsdag een finaleplaats. Voor het eerst sinds 2004 staat België weer in de finale. "Ik was echt blij voor Tom!", zegt Sieneke, die dinsdag met haar familie in het publiek zat.

De Belg moedigt Sieneke donderdag vanuit de zaal aan. "Ik hoop dat Nederland en Cyprus doorgaan. Dat zijn fraaie liedjes die in de finale horen", oordeelt Dice. De 20-jarige Belg herinnert zich de spanning tijdens uitslag. "Pas bij de achtste enveloppe werd België genoemd. Dat was zenuwslopend, maar daarna was het puur genieten."

Dice genoot met volle teugen van zijn optreden voor een miljoenenpubliek. "Daar krijg je aardig wat adrenaline van." Sieneke kijkt reikhalzend uit naar 'haar' halve finale. "Het is wel een kick als je voor zo'n volle zaal speelt." De Nijmeegse vergeet de vele televisiekijkers niet. "Daarin maak ik geen onderscheid, het maakt niet uit of er miljoenen mensen kijken of een zaal vol. Ik zing omdat ik het leuk vind en om mensen te vermaken."

Tom Dice raadt Sieneke aan vooral te genieten. "Dat ga ik ook doen, hier heb ik naar toegeleefd. Het is heel spannend, maar nee, zenuwen heb ik er niet voor", zegt de 18-jarige Nijmeegse. "Aan zenuwen doe ik niet."

Sieneke's Songfestival is geslaagd met finaleplek
Sieneke's Songfestival is geslaagd met finaleplek (Foto: Novum)


Meer over het Eurovisie Songfestival vind je op ons forum.