Formule 1 keert terug naar de Verenigde Staten

De Formule 1 keert terug naar de Verenigde Staten. Vandaag is bekend geworden dat Austin, Texas, van 2012 tot en met 2021 gastheer zal zijn van een race die op een compleet nieuw circuit gehouden zal gaan houden.

Hiermee keert de Formule 1 voor het eerst sinds 2007 terug naar de Verenigde Staten. Destijds was Indianapolis de gastheer van het circus, maar door onenigheid verdween de race van de kalender. In het verdere verleden waren Watkins Glen en de straten van Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas en Phoenix de plaats waar geracet werd.

"Voor het eerst in de geschiedenis van de Formule 1 wordt in de Verenigde Staten speciaal voor de Formule 1 een complex van wereldklasse aangelegd," zei Formule 1-baas Bernie Ecclestone. De Brit hoopt dat in Texas genoeg draagvlak voor de sport is en dat de glorietijden van Watkins Glen gaan herleven. De sport heeft vele fans in de Verenigde Staten en ook de teams zien een tweede race op het Amerikaanse continent wel zitten. Voor de autofabrikanten is het gebied een belangrijke afzetmarkt en zou het kampioenschap meer status geven.