Sonarboot vindt krokodil niet

De zoektocht met een boot met sonar-apparatuur naar een krokodil in een Nijmeegse vijver heeft niets opgeleverd. De zoektocht werd kort na het middaguur gestaakt. Naast de melding van een vrouw die beweert een krokodil te hebben gezien, heeft nog een tweede persoon zich gemeld die zegt te weten dat er twee alligators zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie.

Zaterdagavond werd er rond de vijver met zaklampen naar het dier gezocht, omdat de ogen van de krokodil in het donker goed zichtbaar zijn. Rond 10.00 uur begon de sonarboot met zoeken. Enkele grote voorwerpen, zoals takken, werden waargenomen, maar niets wees op de aanwezigheid van een krokodil. Gemeente en politie gaan overleggen of er nog op andere manieren gezocht kan worden naar het reptiel en of dit nodig is.

De vijver is afgezet met hekken en direct na de melding over de krokodil werd de toegang van de vijver tot verschillende slootjes dichtgemaakt. Experts hebben de politie laten weten dat de kans klein is dat het dier uit het water is gekomen. Door alle belangstelling rond de vijver, zou het dier zich meer op zijn gemak in het water voelen. De politie houdt er ook rekening mee dat het verhaal over de melding niet klopt.