[CL] Uitslag: Bayern München - Internazionale

Om 20:45 uur werd er in Madrid afgetrapt voor de Champions League-finale tussen Bayern München en Internazionale. Dankzij twee goals van Diego Milito wist Inter de Cup met de Grote Oren te pakken en zo de derde prijs van het seizoen te pakken.

De finale werd in gang gezet door een aftrap van Internazionale. De eerste vijf minuten tastten beide ploegen elkaar af. Toch lieten beide ploegen zich al zien voor het doel van de tegenstander. Arjen Robben kreeg binnen deze vijf minuten al een eerste aanslag te verwerken maar kwam zonder al te veel problemen alweer overeind. Hoewel de beginfase zeker voor de Italianen was, kreeg Olic de eerste echte kans van de wedstrijd. Een explosieve actie van Robben resulteerde in een voorzet op Olic die de bal echter niet tussen de palen wist te krijgen, maar zo'n vijf meter naast werkte.

Na een kwartier voetballen was het een voorzet van Robben die tegen de hand van Maicon ging. De Engelse leidsman vond het niet nodig om hiervoor een penalty te geven. Aan de andere kant van het veld was het Wesley Sneijder die gevaarlijk wist te worden door een vrije trap hard op het doel van Hans Jörg Butt te schieten. De Duitse goalie wist de bal echter te keren. Thomas Müller zorgde ervoor dat  Robben in de 22ste minuut van de wedstrijd opnieuw een mogelijkheid kreeg, maar de Nederlandse international had te weinig ruimte om goed op het doel te kunnen schieten. Na een enerverende openingsfase leek de finale na een kwartwedstrijd langzaam aan dood te bloeden. Beide ploegen deden een flinke stap terug.

Tien minuten voor rust was het Diego Milito die door een schitterende pass van Wesley Sneijder wist te scoren. Nog geen twee minuten later had het opnieuw raak kunnen zijn voor de Italianen. Eto'o kreeg de bal niet perfect onder controle en schoot daardoor de bal enige meters naast het doel van Bayern München. Door de voorsprong konden de Italianen weer hun bekende spelletje spelen en af gaan wachten. De Duitsers moesten komen en hierdoor zouden er op den duur gaten vallen in de defensie van Bayern. Al snel leverde een uitbraak opnieuw een kans op voor Internazionale. Milito speelde de bal dit keer af op Sneijder, maar de Nederlander was niet koelbloedig genoeg en schoot tegen Butt aan.

De ploegen gingen rusten met een 0-1 voorsprong voor de Italiaanse ploeg. In de eerste minuut van de tweede helft was het Inter dat niet goed op stond te letten en daardoor bijna een tegentreffer om de oren kreeg. Ook aan de andere kant was het de doelman die een sta in de weg vormde voor de trap van Pandev.  Het eerste kwartier in de tweede helft was het vooral Bayern dat balbezit had maar Inter kon af en toe gevaarlijk weg komen door slordig bal bezit van de Duitsers. De Italianen begonnen langzamerhand wat meer tijd te rekken en het tempo van de wedstrijd nog verder naar beneden te schroeven. Bayern kreeg via een vrije trap nog een behoorlijke kans maar Cambiasso wist de bal van Müller net op tijd met zijn hoofd te beroeren zodat ook deze niet in het Italiaanse doel belandde. Ook Robben had na 65 minuten voetballen nog een mooie kans op een doelpunt maar ook hij stuitte op Julio Cesar.

Een aanval van Bayern München leidde een doelpunt in van Internazionale. Opnieuw was het Milito die vanuit de tegenaanval wist te scoren en daarmee het tweede doelpunt van de avond te scoren. Het doelpunt kon gescoord worden mede door erg zwak optreden van Bayern-verdediger Daniël van Buyten. Voor Inter was het nu helemaal klaar, de Italianen hoefde niet meer aan te vallen en gingen vooral verdedigen. Dit ging ze zoals verwacht goed af en de wedstrijd leek gespeeld. Bayern in de slotfase van het duel erg veel balbezit, maar in het strafschopsgebied kwam de ploeg niet veel meer.

In de laatste minuten werd er niet veel meer gevoetbald. Inter zag dat de buit binnen was en Bayern had ook geen geloof meer in een stunt. Internazionale wist voor het eerst in de geschiedenis van de club de Champions League te winnen. De ploeg van trainer José Mourinho en Wesley Sneijder wist naast de Champions League ook de landstitel en de Copa d'Italia binnen te slepen en daarmee kan het seizoen 2009/2010 voor de ploeg uit Milaan de geschiedenisboeken in als één van de beste uit de geschiedenis. Voor Mourinho zal het vermoedelijk de laatste prijs zijn geweest voor Inter, omdat hij in beeld is als nieuwe trainer bij Real Madrid.