8 jaar cel geëist voor poging tot moord

De officier van justitie heeft gisteren acht jaar cel geëist tegen een man uit het Gelderse Dreumel voor een poging tot doodslag en een poging tot moord op zijn zwager uit Beneden-Leeuwen. De twee familieleden zaten op 14 november vorig jaar gezellig in een café toen ze buiten ruzie kregen over een voorval dat zich acht jaar daarvoor had afgespeeld.

Dat was ook de reden geweest dat ze jarenlang geen contact meer hadden gehad. De laatste vijf maanden zagen de twee mannen elkaar weer. Buiten het café zou de Beneden-Leeuwenaar de Dreumelnaar met een mes in zijn lies en hartstreek hebben gestoken. De officier van justitie beweert dat de man uit Dreumel zijn zwager zelf ook met een mes zou hebben gestoken, maar dat wordt door de verdachte ontkend. Volgens de Dreumelnaar dreigde zijn zwager hem dood te schieten. De verdachte vluchtte daarop in zijn auto en reed naar de woonwagen van de Beneden-Leeuwenaar. Dat deed hij naar eigen zeggen, omdat hij wist zijn zwager in het bezit was van twee pistolen.  

In de woonwagen trof de Dreumelnaar één pistool aan waarmee hij uiteindelijk twee keer op zijn zwager schoot. De verdachte beweert dat hij dat uit noodweer deed, omdat hij dacht dat het slachtoffer ook een vuurwapen vast had. De advocaat van de man uit Dreumel vroeg vrijspraak. De rechtbank velt over twee weken een oordeel.