OM: verlof Cees van H. was misverstand

De 28-jarige Cees van H., die vijftien jaar moet zitten omdat hij politieman Rob Oostrom heeft neergestoken, zou het pinksterweekeinde niet op verlof gaan. Dat meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Arnhem vrijdag. Oostrom stapte verontwaardigd naar De Telegraaf toen hij hoorde dat Van H. verlof zou krijgen.

Het OM had volgens de woordvoerder Oostroms advocaat benaderd over het verlof van een ander dan Van H. Die ander pleegde een misdrijf tegen een gedupeerde die toevallig ook Oostrom heet. In de communicatie hierover is volgens de zegsman 'ergens iets misgegaan'. Uiteindelijk is er dus nooit sprake geweest van een verlofregeling voor Van H.

Van H. zit inmiddels anderhalf jaar vast. De Telegraaf meldde vrijdag dat zijn verlof was ingetrokken naar aanleiding van 'een storm van protest'.

Donderdag kreeg Van H. volgens de krant toestemming om van vrijdag tot maandagavond het huis van bewaring te verlaten. Hij zou hiervoor toestemming hebben gehad van de gevangenisdirecteur. Oostrom was boos, omdat Van H. vijf kilometer bij hem vandaan woont.