Omstanders maken hulpdiensten werken onmogelijk

Hulpdiensten zijn vrijdagavond in het Friese Jubbega lastiggevallen door minstens vijftig omstanders na een vechtpartij waarbij een man gewond raakte. Zo hinderden omstanders ambulancemedewerkers en probeerden ze een verdachte uit een politieauto te halen, meldt de politie zaterdag.

De ambulancemedewerkers probeerden een 19-jarige man te helpen, die op de Jelle van Damweg bewusteloos op straat lag nadat hij bij een ruzie klappen had gekregen. Direct nadat de ambulance was gearriveerd, kwamen er al mensen omheen staan. Toen de politie ter plaatse kwam, bestond de groep uit minstens vijftig personen.

Het ambulancepersoneel besloot de wagen met de 19-jarige jongen erin een stuk verderop neer te zetten, omdat ze door dronken omstanders in hun werk werden gehinderd. De man die de klap had uitgedeeld was inmiddels door agenten in de kraag gevat en in een politieauto gezet.

Omstanders probeerden vervolgens de politieauto te blokkeren en de verdachte uit de wagen te trekken. Pas na het nodige duw- en trekwerk lukte het de agenten met de verdachte te vertrekken, meldt de politie. Het slachtoffer bleek uiteindelijk geen aangifte te willen doen. De verdachte is weer vrijgelaten.