De Treffers en AFC openen met gelijkspel

De Treffers en AFC openden vanmiddag de kampioenscompetitie bij de zondagamateurs. In Groesbeek eindigde het treffen tussen de kampioen van de Hoofdklasse C en de kampioen van de Hoofdklasse A onbeslist. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord.

De Treffers was de betere ploeg, maar kon niet echt door de Amsterdamse defensie breken. Tegelijkertijd was AFC in de tegenstoot gevaarlijker dan de thuisploeg. Net toen beide ploegen dachten met 0-0 te gaan rusten, schoot Steve Kenepa in blessuretijd van de eerste helft de 0-1 achter doelman Erik Makaay.

In de tweede helft ging De Treffers op zoek naar de gelijkmaker. AFC-doelman Raymon van Emmerik en de paal stonden deze lange tijd in de weg, maar tien minuten voor tijd was het dan toch raak. Rik van de Langenberg maakte gelijk. Het bleef 1-1, waarna De Treffers wel de strafschoppenserie won na afloop. Als beide teams aan het eind van de rit gelijk eindigen, brengt deze serie de beslissing. Zondag mag AFC in eigen huis de tweede wedstrijd spelen. Dan komt Gemert, de kampioen van de Hoofdklasse B, naar Amsterdam.